עבדים דיגיטלים, קורבנות, מנותקי מציאות ומכורי מסך, אלו רק חלק מהכינויים שמכנים את הדור הדיגיטלי שנולד החל משנות ה 2000, רוב עולמם הוא מסך אחד גדול, אחוז גדול ממנו מול משחקי מחשב והם מאבדים את העניין במציאות הלא וירטואלית במהירות ועכשיו, בסגר העולמי יש אפילו לגיטימציה לעשות זאת.
מה עושים?
האמת היא שמשחקיות היא הדרך הטבעית והאמיתית ביותר להתפתחות בריאה, אצל חיות ואנשים כאחד. אך היום במציאות הוירטואלית המשחק השתלט עלינו ובמקום לשמש כמצע להתפתחות ולמידה כיפית הוא החל לשמש כ"סם" אשר עוזר להתנתק מהעולם הפיזי.
כמו בכל דבר, גם תעשיית המשחקים מתחלקת לטוב ורע. בפוסט זה אני כותבת על מפתחי משחקים שמבינים את הכח שבידיים שלהם ומתעלים אותו להטיב.
לפני כחצי שנה, השתתפתי באי - כנס שנערך בשפיים. אי - כנס זה בעצם כנס שהוא לא מסחרי ומטרתו להפגיש בין אנשים וכשרונות כדי לשתף ידע.
בכנס פגשתי את רועי אברמוט (בתמונה), מעצב משחקים בכיר ומפיק משחקים, מייסד ובעלים של The Brute Squad סטודיו לעיצוב והפקת משחקי מחשב שאישש את מה שחשבתי.
לרועי היה מסר אחד שאותו העביר לאורך כל ההרצאה: TOGETHER IS BETTER.
"חברות המשחקים, מציגות לנו פנטזיה שבמציאות יושב לו ילד/מבוגר לבד בבית, אוכל את הדכאון שהוא שרוי בו ומתבודד מהעולם"אומר רועי בהרצאה שלו ואפשר אחרת אמר והראה לנו שלל דוגמאות של משחקים הדורשים מהשחקנים לעבוד ביחד לביצוע המשימה.
הרי רק לפני כשנה, הכריז אירגון הבריאות העולמי שיוסיף לסיווג המחלות הבינלאומי מחלה חדשה בשם GAMING DISORDER (התמכרות למשחקים) ובכך ניתנה ההוכחה הניצחת - משחקי מחשב הם ממכרים וכמו בכל התמכרות, יש להם תופעות לוואי: ניתוק מהמציאות, דכאון, חרדה, אלימות, פחד חברתי ועוד.
בואו נגיד שאת הצורך המתמיד להתפתחות ולהתרחבות לא נשנה, זהו חוק טבע החל על כל אורגניזם בכדור הארץ. כולם שואפים להתרחב ולגדול לעבר האור (שמש), גם הטכנולוגיה שלעיתים נראית שדוקא לוקחת אותנו אל החושך.
אבל הטכנולוגיה יכולה בהחלט גם לשנות כיוון ולשמש כזרז להחלמה במקום זרז למחלה. בכך שנבין שהטכנולוגיה היא כלי בידינו ולא אנחנו בידיה, בכך שנגדל לראות שאלו התכנים שאנו יוצקים לתוכה שגורמים לה להיות הרסנית.
כי שוב אדגיש זאת: מחקרים מוכיחים זאת יותר מאי פעם שמשחקיות היא הדרך הטובה ביותר ללמוד, לפתח מיומנויות, לשנות הרגלים ולהרחיב קשרים חברתיים.
למזלינו, יש מי שחשב על זה שאפשר גם לשחק וגם להטיב. עמותת GAME FOR CHANGE נוסדה כדי לאפשר ליוצרי משחקים חדשנים וחברתיים להניע השפעה בעולם האמיתי באמצעות משחקים חיוביים (הם מכנים זאת POSITIVE GAMES) ואם אוסיף קצת גאווה ישראלית, היזם והמנכ"ל הוא ישראלי.
אחת לשנה מתקיים פסטיבל GAME FOR CHANGE בניו יורק. 3 ימים שבהם תחשפו למלא משחקים חיוביים, תשחקו לא מעט ותפתחו קשרים עם אנשי תוכן, יוצרים, מפתחי משחקים, מעצבי משחקים ומשקיעים אשר גם הם מעוניינים להשתמש בידע וטכנולוגיה להטיב.
השנה בגלל הקורונה הכנס יהיה וירטואלי ובחינם!
תמונה: צילום מסך מאתר GAMES FOR CHANGE
הנה מספר משחקים חיוביים שחלקם לקחו חלק בשנים הקודמות ומופיעים באתר העמותה.
Beyond Eyes
משחק הרפתקאות שבו השחקן עוזר להנחות ילדה עיוורת צעירה דרך עולם לא מוכר וחושף אותה באמצעות מגע, ריח וצליל.
קרדיט: אתר פליקר
תקציר הסיפור: ראה (RAE) איבדה את הראייה בתאונת זיקוקים כשהייתה רק פעוטה והחוויה הותירה אותה בטראומה. בהדרכת השחקן לומדת ריי להתגבר על פחדיה ומוצאת יופי וחברים חדשים אפשריים מחוץ לביתה.
שימו לב לשם של הגיבורה.. נראה שלמפתחים היה חיבור לשפה העברית והאיורים.. פשוט מרגש.
CITY RAIN
משחק פאזל שבו את/ה חלק מצוות עלית של יחידה אקולוגית שמטרתה לבנות ערים שחרבו.
קרדיט: ערוץ היוטיוב של OVALLO GAMES
תקציר הסיפור: עליכם לסייע בארגון מחדש של ערים כך שהן יהפכו למקומות מגורים ומעוררי השראה לחיות בהם. אבל זה לא יהיה קל. אתם תאותגרו כל העת על ידי Bane Industries, אחד התאגידים האחרונים בעולם המסרב לקחת חלק בהטמעת תקני איכות הסביבה לתהליכי ייצור.
MyoBeatz
משחק קצב מבוסס מוסיקה המיועד לעזור לאנשים לתרגל אימוני תותבת עצבית.
קרדיט: צילום מסך מאתר GAMES FOR CHANGE
תקציר המשחק: המשחק מזהה התכווצויות שרירים באמצעות אלקטרודות. חולי קטיעה משפרים בהדרגה את השליטה על תותבות הזרוע העתידית שלהם על ידי כיפוף השרירים שנותרו בגדם עם רמזים חזותיים ובקצב עם קטעי מוסיקה פופולריים.
בהרצאה רועי סיפר והראה דוגמאות למשחקים שמחברים בין אנשים. ביקשתי את אישורו לפרסם והוא הסכים
הנה הם:
FEED THE MONSTER
תקציר המשחק: משחק חינוכי שעוזר לילדים בגילאי 5 עד 9 ללמוד לקרוא כל שפה.
מיזם משותף של CET - המרכז לטכנולוגיה חינוכית, APPS FACTORY ו- IRC - ועדת החילוץ הבינלאומית שחברו יחד כדי ליצור פריצת דרך משמעותית בתחום המשחקים החינוכיים. המשחק שמטרתו ללמד קריאה, תורגם עד כה ל 24 שפות.
HEAVE OH
משחק הרפתקאות שבו רק אם משלבים ידיים (תרתי משמע) אפשר לעבור את האתגרים שבדרך
OVER COOKED
משחק סופר מצחיק שמשחקים אותו במשותף. המטרה: לבשל ולהכין אוכל על ספינת פיראטים.
לשאלה, האם משחקי מחשב יכולים להטיב התשובה שלי היא כן, אנחנו בהחלט יכולים לשנות ולכוון את ההתפתחות כך שנלך לכיוון האור דרך שימוש חיובי בטכנולוגיה.
הצטרפו לכנס הוירטואלי של GAMES FOR CHANGE שיערך השנה בחינם.
לרשתות חברתיות תייגו: #G4C2020
תהנו מהחשיפה לזמן מסך חיובי בימים לא פשוטים אלו.
באהבה
הדס
Hozzászólások